براساس اظهارات مشاور مالی وزارت راه و شهرسازی، ارائه تسهیلات چند برابر سپرده متقاضیان، پایه اصلی آن است. حسین عبده تبریزی در گفتوگو با همشهری، جزئیات بیشتری از شیوه تشکیل این صندوقها ارائه داده است. بر این اساس قرار است صندوق پس انداز مسکن در تمام بانکها دایر شود و از این طریق انحصار بانک مسکن در ارائه وام مسکن نیز شکسته شود. عبده تبریزی گفت: سرمایه اصلی این صندوقها، پس انداز مردم، ایجاد بازار رهن ثانویه و کمک دولت خواهد بود.
حسین عبده تبریزی مشاور مالی عباس آخوندی، اتکا به پس انداز متقاضیان را پربازدهترین راه برای خانهدار کردن مردم دانسته است. از این طریق قرار است متقاضیان چند برابر سپرده خود وام دریافت کنند و حمایت از اقشار مختلف در محاسبه نرخ سود تسهیلات لحاظ شود به این صورت که اقشار کمدرآمد، نرخ سود کمتری بپردازند. به گفته مشاور مالی وزارت راه و شهرسازی، دولت منابع خود را معطوف به اقشار ضعیف و متوسط خواهد کرد به این ترتیب که با پرداخت مابهالتفاوت سود بانکی واقعی با سود بانکی مورد نظر به بانکها شرایط را برای ارائه تسهیلات با نرخ سودی در حدود 10درصد فراهم میکند.
وی ادامه داد: اگر شرایطی فراهم شود که مردم با پرداخت اقساط پایین و ودیعه اندک بتوانند خانهدار شوند، دیگر نیازی به دخالت مستقیم دولت در خانهسازی نیست.وزارت راه قصد دارد با این روش پای دولت را از مسکنسازی بیرون بکشد و حق انتخاب را برای خریداران محفوظ بگذارد.
مهمترین انتقادی که وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم روانه مسکن مهر کرده است به غیراز آثار تورمی استقراض پول از بانک مرکزی برای ساخت مسکن مهر، به کیفیت ساخت و سازها و نبود حق انتخاب برای متقاضیان در نوع ساخت واحدها، معطوف بوده است به همین دلیل طرحی در حال نهایی شدن است که به توانمندسازی خریداران مسکن کمک میکند.